Christian, Senab

Årets meetinglounge inreds av möbelföretaget Senab

2023-04-12

Färg, gemenskap och cirkuläritet står i fokus när Senab står bakom inredningen i Nordic Sustainability Expos meeting lounge. Alla möbler är återbrukade möbler hämtade från tidigare utställningar och företagets egna showrooms. I en härlig mix av blått, orange, rosa och grönt kan mässbesökarna sitta ner och jobba, ta ett möte eller bara vila benen under mässdagarna.

Senab har sedan starten 1975 haft långsiktighet i fokus och har en strävan efter att hålla hög kvalitet på produkterna och minimera påverkan på miljön. En stor andel av företagets möbler är svensktillverkade hos systerbolaget Edsbyn, med tillverkning i Hälsingland.

Edsbyn producerade till exempel den välkända Fanettstolen som levererats i över 5 miljoner exemplar och tillverkades av spillprodukter från den tidens skidtillverkning i Edsbyn. Idag används spillprodukterna till att producera pellets för företagets uppvärmning. Ett annat exempel är golvskärmen EASE, tillverkad av återvunna textilier och PET-flaskor.

Merparten av produkterna Senab erbjuder är miljömärkta med Möbelfakta och Svanen.

Vad gäller möbelbranschens klimatomställning i stort så märker Senabs hållbarhetschef en stor skillnad och ett helt nytt fokus bland både kunder och leverantörer idag jämfört med för bara några år sedan.

−Idag ställs helt andra krav och detta syns särskilt vid större upphandlingar. Miljömärkta produkter med lägre klimatavtryck efterfrågas alltmer och våra nyckelkunder ställer även krav på uppföljningen av vårt hållbarhetsarbete. Och på samma sätt så ställer vi hårda hållbarhetskrav på våra leverantörer med långsiktiga avtal och regelbunden uppföljning, säger Cristian Dahlen, Hållbarhetschef Senab.

Senabs inredning i meetinglounge tas fram i samarbete med Insyn inredning.