Framtidens energi är redan här

Med en palett av förnybara drivmedel gör OG Clean Fuels Sverige klimatsmart körning tillgänglig för alla. Nu lägger företaget i högsta växeln och expanderar i Sverige med stöd från bla Klimatklivet.

OG Clean Fuels grundades 2008 i Nederländerna och erbjuder alla typer av fossilfria och hållbara drivmedel från naturliga källor på en och samma tankstation. I Sverige finns publika tankstationer för komprimerad biogas samt en multistation som erbjuder tankning av både biogas och grön el.

”Om vi begränsar oss till en teknik kommer vi aldrig att nå vårt miljömål”
OG tror att framtidens drivmedel redan är här, och de stavas: vätgas, El och biogas. Alla konkurrenskraftiga inom olika områden. Matavfall från kommuner, grön el från vindkraftverk och grön vätgas från stålindustrin kan alla kan användas som drivmedel.

–Om vi begränsar oss till en teknik kommer vi aldrig att nå vårt miljömål, menar Marcel Borger, VD och grundare av OG Clean Fuels.

OG tror på en framtid med en palett av fossilfria och förnybara drivmedel. Därför föddes OrangeDream - en vision där OG erbjuder alla typer av fossilfria och hållbara drivmedel från naturliga källor på en och samma tankstation.

2021 blev OG beviljat nationellt stöd (Klimatklivet) för förverkligandet av fyra nya gröna tankstationer i Sverige, varav två är OrangeDream-stationer, och blir således den första leverantören att erbjuda tankning av vätgas, flytande och komprimerad biogas, samt el-laddning för både tung och lätt transport under samma tak. OrangeDream-stationerna projekteras att börja byggas under 2023 i Rosersberg och Grums och byggandet av tankstationerna för el, flytande och komprimerad biogas i Malmö och Ödeshög kommer börja byggas under samma år.

Företaget har under 2022 blivit beviljat nationellt stöd, via Naturvårdsverkets Klimatklivet som delfinansieras av Europeiska unionens NextGenerationEU, för vätgas och el-laddning för den tunga trafiken på sex nya lokaliseringar i Sverige som kommer presenteras av företaget under året.

Fossilfri transport genom Europa.
Under 2022 inledde OG och DKV Mobility ett kortsamarbete och det är nu möjligt att köra på OG’s fossilfria drivmedel från Stockholm till Worms i Tyskland eller Amsterdam i Nederländerna, på ett och samma tankkort. OG tycker att det ska vara lika lätt att tanka fossilfritt som att tanka traditionella drivmedel, varpå kortsamarbetet underlättar för transportbolagen som nu endast behöver ett kort för att köra fossilfritt genom Europa.

–Vi ser ett stort internationellt intresse kring cirkulära drivmedel och kommer fortsätta stötta denna utveckling och förhoppningsvis kunna erbjuda hållbara drivmedel från OG i många fler länder framöver. Lösningen finns här och nu och vi behöver inte vänta. Tillsammans kan vi alla utmana status quo, och bli en del av lösningen, avslutar Marcel Borger.

OG Clean Fuels Sverige är en av utställarna på Nordic Sustainaiblity Expo. I montern arrangeras bland annat en tävling och en biogasbil från Skoda, Octavia G-TEC och elbilen NYAQ iV 80x Sportline kommer visas upp. Tag tillfället i akt och besök dem i monter A06:22.

Läs mer på;
https://ogcleanfuels.com/se